Ποιοι είμαστε

Atlas Cycling TeamΟ Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ρεθύμνου – ΑΤΛΑΣ ιδρύθηκε το 1986 στην πόλη του Ρεθύμνου. Είναι επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας από το 1987. Τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει με επιτυχία αρκετούς διασυλλογικούς αγώνες και συμμετέχει με τους αθλητές του σε παγκρήτια και εθνικά πρωταθλήματα κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις. Το 2013 αθλητής του Συλλόγου μας συμμετείχε με επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα UCI World Cycling Tour, στην Ιταλία.

Ο Σύλλογος μας το 2010 ίδρυσε την «Ακαδημία Ποδηλασίας» για παιδιά από 7 έως 15 ετών. Η Ακαδημία έκτοτε λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, ως φυτώριο ανάπτυξης νέων ταλέντων που στελεχώνουν αργότερα το αγωνιστικό τμήμα του Συλλόγου. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφαλή χρήση και την αποφυγή ατυχημάτων, με σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το επόμενο στάδιο της Ακαδημίας, για όσα παιδιά το θελήσουν, περιλαμβάνει γνωριμία με το άθλημα της ποδηλασίας.

 

 

Το 2016 σχεδιάζουμε

• τη διοργάνωση τουλάχιστον 5 διασυλλογικών αγώνων ορεινής ποδηλασίας και ποδηλασίας δρόμου και τη συμμετοχή της ομάδας σε αγώνες του Παγκρήτιου και Πανελλήνιου πρωταθλήματος (με μεγάλα έξοδα μετακινήσεων).

• την ανάπτυξη δράσεων σχετικών με την κοινωνική διάσταση της ποδηλασίας και την ανταποδοτικότητα της χρήσης του ποδηλάτου για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

Η πόλη μας διαθέτει πλέον τις υποδομές - δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζόδρομους και θέσεις στάθμευσης- που επιτρέπουν την ευρεία και καθημερινή χρήση του, εφόσον οι πολίτες το αποδεχθούν ως μεταφορικό μέσο. Προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει να κινηθεί ο Σύλλογος μας προκειμένου να ευαισθητοποιήσει, να πληροφορήσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες. Η Ακαδημία Ποδηλασίας θα λειτουργήσει τμήματα ενηλίκων για τη σωστή χρήση του ποδηλάτου, με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση, για ασφαλή οδήγηση μέσα στην πόλη, ενημέρωση και χρήση των απαραίτητων μέτρων προστασίας , εφαρμογή του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και κυκλοφοριακή αγωγή.

• τη δημιουργία ενός άτυπου δικτύου «φίλων του ποδηλάτου» που θα ενεργοποιήσει και θα ενώσει τις διάφορες ποδηλατικές ομάδες ολόκληρου του νομού.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Τον Οκτώβριο του 2015 εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η επιτροπή αυτή αποφάσισε να συνεχίσει όλες τις δραστηριότητες που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο και να οργανώσει νέους αγώνες και καινούργιες δράσεις. Η επιτροπή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος: ΧρήστοςΤσικιντίκος
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Δαβαρίας
Γενικός Γραμματέας: Ευάγγελος Παπαδάκης
Υπεύθυνος Οικονομικών: Αχιλλέας Ντινόπουλος
Μέλη:  Μιχαλης Ταταρακης (υπεύθυνος της Ακαδημίας), Αχιλλέας Ντινόπουλος, Μάρκος Αγκαμαλιάν, Ιωάννης Τζουλάκης, Γκρεγκ Μανσετ (υπεύθυνος για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

Contact Us